מידע מקצועי

"כסף על הרצפה” הרם אותו, התקן מערכת סולרית בליווי מקצועי וכך:

מפסיקים לשלם חשבונות חשמל ואפילו נהנים מהכנסה!

איך זה קורה?

בעל מונה חשמל (אתה הלקוח) מבצע הזמנה למערכת (באמצעותנו) ואז:

  • במערכת ביתית- אישור חברת החשמל במסלול מהיר (תוך 48 שעות)
  • במערכת מסחרית או חקלאית- מספר שבועות.

לאחר אישור המערכת תתבצע חתימה על הסכם עם חברת החשמל שהינה בבעלות 100% של מדינת ישראל.

חברת החשמל מתחייבת לשלם עבור החשמל שהיא מקבלת ממך (הלקוח) לתקופה של 25 שנה ללא אפשרות ביטול/שינוי!

המערכת הסולרית מורכבת מפנלים שיש להם אחריות יצרן ל 25 שנה!

בנוסף קיימים ממירים של חשמל (אחריות של 10 שנים) על מנת לאפשר שינוי שיתאים לקליטת התפוקה שמתבצעת באמצעות קרני השמש.

קליטת קרני השמש כפי הקולטים בדודי שמש לדוגמא!

במערכת ביתית מתבצע קיזוז בין התפוקה לבין מה שאת/ה צורכים בפועל ולכן הרווח גבוה עוד יותר. לצורך הקמת המערכת ניתן לקבל מימון בנקאי בתנאים טובים מאד ואנחנו נסייע לכם במידת הצורך.

כל מערכת כזו נהנית מאפליקציה פשוטה ונוחה בה תוכלו לצפות בכל עת ולראות מה שיעור התפוקה שקיבלתם.

מחשבון "כמה הגג שלך שווה?"

אסדרה להתקנת מערכות סולאריות ביתיות

כאמור בישראל ענף האנרגיה בכללותו עובד תחת רגולציה (אסדרה) לרבות תחום האנרגיה הסולארית אשר פועל תחת פיקוח של רשות החשמל, שהיא הגורם הרשמי האחראי על הוצאתן לפועל. של הוראות משרד האנרגיה בנושא ייצור אנרגיה סולארית.

כאשר לטובת המעקב אחר ייצור חשמל סולארי במערכות סולאריות ביתיות ומסחריות, נוצרו תוכניות שונות מטעם הרשות. אלו הן האסדרות. הרישום לאסדרה מתבצע בדרך כלל באמצעות החברה המתקינה את המערכת הסולארית. על מנת להבין מהו מסלול האסדרה המתאים ביותר לצרכיכם, מומלץ להתייעץ עם ספקית מערכות סולאריות.

השטח המינימלי להתקנת פאנלים סולאריים ביתיים

  • מערכת סולארית ביתית קטנה – היא פתרון המתאים עבור בתים פרטיים. ששטח הגג שלהם הוא 70 מטרים רבועים לפחות. יחד עם זאת, חשוב לדעת שככל שהשטח הפנוי בגג שלכם גדול יותר. כך תוכלו להתקין מערכת סולארית לבית עם כמות גדולה יותר של פאנלים סולאריים ביתיים.
  • יותר פאנלים סולאריים – פירושו: מערכת סולארית ביתית שחוסכת חלק נכבד יותר מהוצאות החשמל השוטפות לכם, ומייצרת לכם יותר כסף. לכן חשוב לבדוק את תנאי השטח בקפידה, לפני שניגשים לפריסת הלוחות הסולאריים על הגג.

מפנה הגג

חשוב לדבר גם על מפנה הגג. (הכיוון אליו פונה הגג) הוא נקודת עניין ראשונה בפרויקט, עוד לפני גודל הגג והסוג אליו משתייך. על מנת להביא למימוש פוטנציאל אנרגטי, נבין את מסלול השמש: השמש זורחת במזרח ושוקעת במערב.

לכן מפנה הגג האידיאלי הוא דרומי, את זה ניתן להסיק מהעובדה שכשהשמש בשיא כוחה (שעות הצהריים עד אחר הצהריים) מיקומה של השמש על מסלולה היומי הוא בדרום, כלומר כשהכי חם – המערכת תתקרב לייצור במלוא הפוטנציאל.

גג מזרחי הוא השני במדד האופטימליות, והשלישי הוא המערבי. השמש בבוקר יותר אפקטיבית מאשר בערב לכן מזרח עדיף על מערב אם כי ההבדל ביניהם הוא באחוזים בודדים.

אחרון בסולם הוא הכיוון הצפוני, השמש אף פעם לא ישירה על גג בעל מפנה צפוני, אבל זה לא אומר שמערכת שפונה צפונה לא מייצרת חשמל כלל.

עד כאן בחלק הראשון של סדרת המאמרים החדשה שלנו, נשמח שתקראו, מה שלא תבינו אנו כאן לענות לשאלותיכם. צרו קשר ונוכל לעזור לכם בדרך למערכת סולארית והכנסה פסיבית ל-25 השנים הקרובות.

במקרה של מפנה צפוני מימוש הפוטנציאל הוא כמעט בלתי אפשרי אך עדיין יכול להיות כלכלי אם המערכת מספיק גדולה

לקבלת הצעת מחיר להתקנת מערכת סולארית

סוגי גגות עליהם ניתן להקים את המערכת:

על הקרקע

ניתן על פי היתר מיוחד. בימים אלה אושר התקנה על חלקה א' של בעלי נחלות במושבים. בקרוב הנחיות מפורטות ואז ניתן על דונם אחד.

גג אסכורית

מותקן על מבני מסחר, תעשיה וחקלאות ניתן להתקין!

גג רעפים

ניתן להתקין תוכלו לראות תמונות בהמשך.

גג בטון

לא מתבצע קידוח בגג אלא המערכת מורכבת על בלוק בעל משקל מיוחד המאפשר להצמיד את המערכת עליו מבלי שתינזק.

הערה– חברתנו נותנת אחריות לתקופה של 3 שנים על התקנת המערכת.

כל סוג גג מביא עמו תכנית ביצוע שונה במהות ובשיטת ההתקנה, כאשר תמיד בראש סדר העדיפויות הדגש הוא על 

לקבלת הצעת מחיר להתקנת מערכת סולארית

כיצד מתחשבנים עם חברת החשמל לאחר התקנת פנלים סולריים?

מערכת סולארית ביתית

קיימות 2 אפשרויות להתחשבנות עם חברת החשמל:

2.

אפשרות שניה – התחשבנות בהתאם להזרמה

זוהי שיטת התחשבנות שבה אין הכרח להתקין את מונה הייצור היות וחברת החשמל מלכתחילה לא משלמת לבעלי המערכת הסולארית הביתית עבור צריכת חשמל ישירות מן המערכת.

כך שבשיטת התחשבנות זו, בעלי המערכת הסולארית הביתית למעשה חוסכים בהוצאות החשמל שלהם והם לא נדרשים לשלם לחברת החשמל תמורת האנרגיה שצרכו באופן ישיר מהמערכת הסולארית שלהם.

במקרה הזה חברת חשמל מחשבת את חשבון הצריכה של הלקוח על פי שעון החשמל הראשי בבית (שהומר למונה דו-כיווני) ומחייבת אותו בהתאם לצריכת החשמל שנרשמה במונה הזה בלבד. זאת במקביל לזיכוי שהיא מעבירה לו תמורת החשמל שיוצר על ידי המערכת הסולארית שלו, והוזרם לרשת החשמל הארצית. שיטה זו נקראת קיזוז והיא הרווחית ביותר במערכת ביתית

החישוב נעשה במונחי קילוואט ייצור מול צריכה ללא מע"מ ולכן קיים מרווח כדאיות נוסף המגדיל את התשואה!!!

הערה: חברת החשמל מתקינה מונים חדשים שמאפשרים לה קריאת מונה מרחוק.

1.

אפשרות ראשונה – התחשבנות לפי ייצור

התחשבנות בהתאם לייצור:

זוהי שיטת התחשבנות שלפיה חברת החשמל משלמת לבעלי המערכת הסולארית, עבור כלל תפוקת החשמל של הלוחות הסולאריים שלכם ובמקביל – גובה את התעריף הקבוע עבור צריכת החשמל בבית. התחשבנות לפי ייצור מתאפשרת על ידי הפיכת שעון החשמל הביתי למונה דו-כיווני.

מה תפקידו של המונה החכם?

מונה זה עוקב הן אחר צריכת החשמל שלכם מהמערכת הסולארית והן אחר כמות החשמל שהזרמתם מהמערכת הסולארית שלכם לחברת החשמל, כפי שנספרה במונה הייצור.

חברת החשמל מחשבת את חשבון הצריכה שלכם על פי ההפרש בין כמות החשמל שהמערכת שלכם הזרימה לחברת החשמל, לבין כמות החשמל שצרכתם מהמערכת בביתכם. התחשבנות מול חברת החשמל בהתאם לייצור מחייבת התקנה של מונה ייצור, כפי שהסברנו בשורות הקודמות.

מה בפן הכלכלי?

במערכת סולאריות ביתית ניתן להגיע לתשואה של 12-18% במערכות סולארית מסחריות ניתן להגיע עד ל-24%. תשואות אלה הנן גבוהות ביותר ביחס לכל השקעה אחרת במשק. החזר ההשקעה במערכת ביתית נע בין 5 שנים ל 7 שנים. במערכת מסחרית החזר ההשקעה נע בין 4.5 שנים ל 6 שנים. המערכות מפיקות חשמל למשך -25 שנה עם ירידה של פחות מ-0.5% לשנה. לכן מערכת סולארית היא לא רק רווחית, אלא השקעה נבונה לזוגות צעירים, פנסיונרים, קרנות וכל משק בית הרוצה השקעה פיננסית יציבה ומניבה ל-25 שנה.

לקבלת הצעת מחיר להתקנת מערכת סולארית

סוגי מערכות

מערכת ביתית על גג רעפים

גגות מסוג זה ״מאלצים״ אותנו למפנה נתון, לא נוכל לשנות את כיוון הפאנלים. הקונסטרוקציה על גג רעפים מקבילה לשיפועו של הגג כך שהפאנלים הסולאריים מכסים את הרעפים ולא משנים את צורתו של הגג יותר מדי. בגג כזה החיבור מתבסס על תשתית הגג עצמו, ישנו מתאם מברזל (הוק – וו) אשר נשען על הקורות שמחזיקות את הרעפים.

מערכת סולארית מסחרית/ ביתית על גג ביטון

מערכת על גג ביטון בין אם מסחרית או ביתית.

בדרך כלל אנו משתמשים בבלוקים מביטון המהווים משקולת לאחיזת הפנלים ללא קידוחים בגג תוך שמירה על הגג. מתחת לכל אבן ביטון מוצבת יריעת אזפלת לשם בידוד בין הגג לבלוק הבטון לשם מניעת רטיבות. ניתן להתרשם מהתמונות לעיל.

גג אסכורית מסחרי (או פאנל מבודד, בניה קלה)

כאשר מגיעים לגג מסוג זה צריך להתחשב בזווית הגג, אם הזווית לא מגיעה ל-10 מעלות נגביר את השיפוע בעזרת הקונסטרוקציה. החיבור לגג מסוג זה הוא בעזרת ברגים קודחים אשר מוברגים אל הקורות התומכות בגג.

מערכת סולארית מסחרית/ ביתית על חממות

מערכת על חממות (אגרו וולטאית) מערכת המוצבת בין השורות של החממה החקלאית בפריסה של כ-30% משטח החממות באופן שמאפשר חדירת שמש לצמחיה על מנת לאפשר הפקת חשמל והמשך גידול צמחיה במקביל.

מערכת חשמל סולארי על קרקע חקלאית

מערכות חשמל סולארי על הקרקע.

מערכת שבנויה על קרקע חקלאית ללא אפשרות לעבד את הקרקע והמערכת הינה מסחרית לחלוטין.

תעריף מערכת הינו בהסדרת שוק דהיינו המחיר לא דומה למערכת מסחרית

מערכות מסוג זה בדרך כלל מתפרסות על דונמים רבים לאחר שינוי יעוד הקרקע מחקלאי למתקן סולארי

הכר את המערכת הסולארית

מודל של מערכת סולארית

האופטימייזר

אופטימייזר הוא מכשיר המותקן על הקונסטרוקציה ומקשר בין הפאנל לממיר. במערכת הסולארית הביתית ישנו אופטימייזר על כל פאנל ואילו במערכות מסחריות נתקין אופטימייזר בודד על זוג פאנלים.

תפקידיו של האופטימייזר

  • אופטימיזציה של כל פאנל במערכת, כלומר כל פאנל במערכת עובד במלוא הפוטנציאל האנרגטי הזמין לו, אך במידה ויש פאנל בעייתי הוא אינו גורע מביצועי המערכת כמו בתצורות קודמות של ההמערכות הסולאריות.
  • שמירת נתונים וניטור של הפקת החשמל של הפאנל אליו מחובר.
  • תקשורת עם הממיר המראה את תפקודו של הפאנל.
  • חיבור המעגל החשמלי של כלל הפאנלים הסולאריים במערכת, ברוב המערכות כמות הפאנלים תתחלק בין שני מעגלים חשמליים שיפגשו בעמדת הממיר.
  • תקשורת עם אפליקציית התפעול של המערכת, בעצם האופטימייזר יעביר לאפליקציה נתונים בזמן אמת, כך שבמקרה של תקלה באחד הפאנלים האופטימייזר מתריע על בעיות בתפקוד בפאנל המסוים ואף יוריד את רמת התפקוד של הפאנל כדי למנוע נזק נוסף.

כבלי ה-DC

לאחר שחילקנו את הפאנלים לשני מעגלים (סטרינגים), מכל אחד מהם נשאיר קצה חיובי (פלוס) וקצה שלילי (מינוס) ואליהם נחבר את כבלי ה-DC, כבל אדום לקצה חיובי, וכבל שחור לקצה שלילי ולחיבורים בין שולחנות. בסוף פריסת הכבלים ישארו לנו ארבעה קצוות, שניים חיוביים (אדומים) ושניים שליליים (שחורים), שאותם נחבר אל קופסת חשמל הכוללת מפסק מופרד עבור כל מעגל.

קופסת הארקה

בנוסף אל כבלי ה-DC, כל קבוצת פאנלים (שולחן) צריכה להתחבר אל קופסת ההארקה, שתפקידה להעביר את החשמל אל האדמה במקרה של קצר או עליית זרם פתאומית (מכת ברק למשל). כל חתיכת מתכת על הגג, מהפאנל עד תעלת הרשת שמעבירה את הכבלים לעמדת הממיר, צריכה להיות מחוברת ישירות או דרך חיבורים המוגדרים כמקשרים אל קופסת ההארקה.

 כל הכבלים הפרוסים על הגג יעברו בתעלות רשת המחוברות לתשתית המערכת בצורה שתחזיק שנים. התעלות הן חלק מהתקן הישראלי להעברת כבלים, לאחר מיקום כל הכבלים כולל הארקה, נשים מכסים להגנה ויצירת מרחב סגור עבורם. בתעלות נשתמש רק עבור גגות של בטון ואיסכורית.

במידה ומערכת סולארית מותקנת על גג רעפים, אותם כבלי DC והארקה יעברו בצינור משוריין (PG) וייקשרו אל התשתית, שבמקרה הזה מחוברת אל תשתית הרעפים. במידה ואפשר, נעביר את הצינורות המשוריינים מתחת לרעפים על מנת לשמור על אסתטיקה, אך הדבר תלוי במבנה הרעף ובמידה ואטימת הרעפים לא נפגעת לאחר מיקום הצינור.

נקודה נוספת המשפיעה על חלוקת הכבלים היא מיקום עמדת הממיר, במקרה ואין קשר עין בין הממיר לפאנלים, נמקם את קופסת החשמל, אליה מגיעים קצוות המעגלים, וממנה נמתח עוד שני זוגות של כבלי DC בתעלת פח סגורה מהגג אל עמדת הממיר. כל תעלות הרשת יכוסו עם מכסים ויסומנו בשילוטים אשר מזהירים ממתח זרם DC ממקור מתח סולארי.

הממיר:

תפקידו של הממיר, בהתאם לשמו, הוא "להמיר" את זרם החשמל הסולארי שמיוצר בפאנלים שקולטים את אנרגיית השמש, לזרם המתאים לשימוש ברשת החשמל הארצית. בשפה מקצועית מדובר על המרה של זרם חשמל ישיר,(Direct current ) DC לזרם חשמל חלופי- AC (Alternating Current)

איך מתחזקים מערכת סולארית

בעשור האחרון התחום של הפאנלים הסולאריים הפך למתקדם מאוד והוא מציע עבור בתים ועסקים צריכת חשמל חינמית באמצעות המשאב הטבעי של קרני השמש. ישראל היא ארץ חמה ואין ספק שפתרון זה הוא מצוין ומאוד חסכוני, אך רבים לא מכירים אותו לעומקו ולכן לא יודעים מהן פעולות התחזוקה שיש לבצע במערכת כזו. במאמר הבא נרחיב על הנושא הזה. 

תחזוקת הניקיון של הפאנלים הסולאריים

כדי לקבל כמה שיותר חשמל מקרני השמש הטבעיות, על הפאנלים הסולאריים להיות נקיים מאבק, חלודה, קורוזיה או כל לכלוך אחר. כאשר הפאנלים לא נקיים, אחוז קליטת הקרניים יורד משמעותית והן הופכות לפחות יעילות. כדי להגיע לאחוזי קליטה גבוהים, עליכם לבצע ניקוי פאנלים סולאריים באופן קבוע. 

הנה מספר שיטות שכדאי להכיר:

כיום יש מספר שיטות טובות של ניקוי קולטים סולאריים ואתם תוכלו לבחור בשיטה שהכי נכונה עבורכם.

ניקוי מהסוג הזה מומלץ להזמין אחת למספר חודשים ולכל היותר חצי שנה. בתדירות זו אתם תוכלו לוודא שהפאנלים שלכם נקיים ויכולים לקלוט קרניים בספיקה שהוגדרה להם לפי המיקום שלהם על הגג. 

כמה עולה לנקות פאנלים סולאריים בשיטות אלו? העלות נעה בין 350 שקלים ועד 500 שקלים והיא כוללת כמובן, אנשים מוסמכים שיודעים לבצע את הניקוי וגם מגיעים עם כל אפשרויות הבטיחות לעבודה בגובה. 

2. ניקוי פאנלים אוטומטי

מכיוון שמערכת סולארית נקייה הינה תנאי לקבלת מלוא קרני השמש, חברות רבות מציעות כיום גם מערכת שטיפה אוטומטית שאותה מתקינים לאחר התקנת הפאנלים. המערכת מבצעת שטיפה של הפאנלים בזמן שלכם ומבלי להזמין איש מקצוע. האם זה יעיל? מדובר על מערכת טובה מאוד שמבצעים בה שיפורים כל הזמן. היא אינה יסודית כמו אנשי המקצוע שמבצעים את הניקוי, אך עם הזמן, אין ספק שהיעילות תעלה.

תחזוקת בדיקות ותקינות

מערכת של פאנלים סולאריים מחייבת גם בדיקות תקינות אחת לשנה לפחות. יש לבחון מצבים של חבלות ושברים. פאנלים שבורים לא יכולים לבצע את עבודתם כראוי והתפוקה שלהם יורדת. זהו מצב שמחייב החלפה של הפאנלים השבורים. 

כמו כן, ישנם מצבים נדירים שבהם חודרים למערכת מים שיוצרים קורוזיה שמפריעה לקליטת קרני השמש. דבר זה מחייב ניקוי הקורוזיה ל ידי איש מקצוע ובמצבים מסוימים החלפה של הפאנל. 

לסיכום, אם יש לכם פאנלים סולאריים על הגג ואתם מעוניינים לקבל מהם את כל אחוזי התפוקה שהוגדרו טרם ההתקנה, עליכם לדאוג לתחזוקה שוטפת שלהם.

לקבלת הצעת מחיר להתקנת מערכת סולארית